Ara

Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle Bulanık Kaymakamlığının düzenlediği Cumhuriyet Koşusunun birincisi okulumuz öğrencilerinden 11/Fen sınıfından Davut Tutkun oldu. Öğrencimize ödülü Okul Müdürümüz Murat AYGÜR tarafından verildi. Öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığından tüm sınıf düzeylerine göre gönderilen yardımcı kaynak kitaplar öğrencilerimize dağıtıldı.

Ara

Okulumuzda yürütülen Akademik Başarıyı Takip Sistemi doğrultusunda oluşturulan komisyonun ikinci toplnatısı Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında yapıldı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hedef YKS 2024 Projesi kapsamında belirlenen hedeflerini gerçekleştirmeye dönük çalışan komisyonun bu toplantıda aldığı kararlar şu şekilde:

1. Hedef YKS 2024 projesi okulumuz koordinatörü Hasan Hüseyin CANDEMİR tarafından yıllık Eylem Planının öğretmenlerle paylaşılmasının ardından plana dair uygulamaların gerçekleştirileceğinin kararı alındı.

2. TYT Deneme Sınavlarının analizleri incelendi ve başarısı düşük olan, motivasyon kaybı yaşayan öğrencilerin bir kez daha YKS’ye hazırlanmaya teşvik edilmesine karar verildi.

3. 2 haftada bir uygulanan deneme sınavlarının devam etmesine karar verildi.

4. Okul Rehberlik Servisi tarafından YKS’ye yönelik yapılan çalışmaların devam etmesine karar verildi.

Ara

Okulumuzun İhl Meslek Dersleri Öğretmenlerinin düzenlediği MESLEKİ GELİŞİM MARATONU-YILDIZLAR SEÇMESİ kapsamında Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Hafızlık, Hutbe Okuma ve Ezan Okuma yarışmaları gerçekleştirilmiştir. Birinci olan öğrencilerimizi tebrik eder, il bazındaki yarışmalarda kendilerine başarılar dileriz.

Ekm

Bugün okulumuz konferans salonunda Okul Müdürümüz Murat AYGÜR'ün başkanlığında veli toplantısı yapılmıştır. Toplantıda; devamsızlık bilgisinin velilere tebliği ve takibi, değişen ortaöğretim kurumları sınıf geçme yönetmeliği, okul kuralları ve güvenli okul iklimi, okul aile birliği başkan ve üyelerinin seçimi, 12. Sınıf koçluk sistemi, denemeler ile 9 ve 10. Sınıflar için aylık yapılan kazanım değerlendirme sınavları konuşuldu. Toplantı velilerin dilek ve temennileri ile bitirildi. Toplantıdan sonra veliler sınıflarda sınıf rehber öğretmenleri tarafından devamsızlık durumları yazılı tebligatını ve diğer öğrenci başarı durumlarını görüştüler.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamak adına Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında okulumuz bugün Bulanık Merkez Camii’ne misafir oldu. Namazdan önce şehitlerimiz için dua eden öğrencilerimiz sonrasında Cuma hutbesini okuyup, Cuma namazını kıldırdı. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Bulanık Kaymakamlığınca düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının Kutlama Haftası Programı kapsamında ilçemizde 100. Yıl Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi. Okulumuzun tüm öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri yürüyüşe heyecan ve coşkuyla katılmıştır.

Ekm

Okulumuzun İHL Meslek Dersleri öğretmenlerinin düzenlediği MESLEKİ GELİŞİM MARATONU- YILDIZLAR SEÇMESİ Kasım ayında başlıyor. Yarışmalara katılmak isteyen öğrencilerimizin öğretmenlerine kayıt yaptırması gerekmektedir.

Ekm

Haftasonu okulumuzda yapılacak veli toplantısı için Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında öğretmenlerimizle toplantı yapıldı ve veli toplantısının planlaması yapılıp, velilerle görüşülecek konular belirlendi.

Ekm

Satranç Turnuvasının kazananları belli oldu. Birinci Bilal Göz, İkinci Abdulkadir Balıkçı, Üçüncü Yakupcan Bilgetay ve Dördüncü Fahrettin Geçgin oldu. Öğrencilerimiz ödüllerini Okul Müdürümüz Murat AYGÜR'den aldılar. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen okulumuz Matematik Öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda tüm kademelerden öğrencilerin katıldığı Satranç Turnuvası devam ediyor. Satranç oynamanın oyunculara birçok faydası olduğu biliniyor. Öğrencilerimiz bu oyunla rakibine saygı duymayı, hızlı düşünmeyi, ileriye dönük düşünmeyi ve strateji kurmayı öğreniyorlar.

Ekm

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği Hedef YKS 2024 Programı kapsamında yapılan, okulumuzun Eylem Planına eklenen deneme sınavları kaldığı yerden devam ediyor. 12. sınıf öğrencilerimizin sınav tecrübesini arttırmak ve YKS'ye hazırlamak adına iki haftada bir deneme sınavlarımız yapılmaktadır. Sonuçları öğretmenlerimiz tarafından analiz edilmekte ve öğrencilerle paylaşılmaktadır.

Ekm

Okulumuzun 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin derslerden ne kadar verim aldıklarını ölçmek, hangi konularda eksikleri olduğunu belirlemek ve hazırbulunuşluklarını ölçmek için sorularını okulumuz öğretmenlerinin hazırladığı Kazanım Değerlendirme Testi öğrencilerimize uygulandı. Sınav sonuçlarının okunması ve analizleri sınıf rehber öğretmenleri tarafından yapıldı.

Ekm

Okulumuzun Rehberlik Yıllık Özel hedeflerinden "Zaman Yönetimi" kapsamında 10. sınıf öğrencilerimize rehberlik servisi tarafından seminer verildi. Zaman nedir, neden önemlidir, zamanımızı nasıl etkili planlayabiliriz, öncelik sırası nasıl yapılır gibi konulara değinildi. Ardından "Zaman Çarkı" etkinliği uygulandı ve öğrenciler bir günlerini kendileri planladılar.

Ekm

9. sınıf öğrencilerimizin hem Rehberlik Servisini tanımaları hem de birbirleriyle tanışmaları için okul rehber öğretmenimiz tarafından önce rehberlik çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi ve ardından "Arkadaşını Tanı, Herkesi Tanı" etkinliği uygulandı. Birbirlerinin hayallerini, ilgi alanlarını, hedeflerini öğrenen öğrenciler eğlenceli bir ders saati geçirdiler.