Şbt

Meb Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Hedef YKS projesi koordinatörleriyle yaptığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda 12/Fen sınıfımızın velileriyle toplantı yapılmıştır. Okul müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında ve sınıf rehber öğretmeni ve okul rehber öğretmenlerinin katılımıyla yapılan toplantının gündem maddeleri şöyle:

1. Öğrencilerin akademik başarılarının ve deneme analizlerinin paylaşılması

2. Öğrencilerin mevcut potansiyelleri ve motivasyonlarının konuşulması

3. Ders çalışırken yapılan hatalar

4. Denemelerde netleri düşen öğrencilerin velileriyle durumun paylaşılması

5. Okula devam durumlarının görüşülmesi

6. Yarıyıl tatilinde uygulanan tekrar programının ne derece faydalı olduğunun görüşülmesi

7. İkinci dönem yapılacak olan akademik faaliyetler ve rehberlik faaliyetlerinin paylaşılması

8. Velilerden beklentiler

Şbt

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü kapsamında okulumuza gelen ve öğrencilerimize bilgilendirici seminer veren  Uzm.Dr. Fatma Nur KARAÇORLU’ya teşekkür ederiz.

Şbt

Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında, Sosyal Etkinlikler Kurulumuz bir sonraki eğitim öğretim yılı için seçmeli derslerin belirlenebilmesi amacıyla toplandı. Okulumuz 10 ve 11. Sınıf öğrencilerinin doldurdukları seçmeli ders talep formu doğrultusunda bir sonraki senenin dersleri belirlenerek bu kapsamda verilecek derslerin kitapları da kitap seçim modülüne girişi yapıldı.

Şbt

Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında öğretmenlerimizin katılımıyla 2. Dönem Başı Öğretmenler Kurul toplantısı yapıldı. Toplantının gündem maddeleri şu şekildeydi:

1.       1. Dönemin ve yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi.

2.       1. Dönem yapılan TYT deneme sınavlarının ve Kazanım Değerlendirme Sınavlarının değerlendirilmesi

3.       Sürekli devamsız öğrencilerin açık öğretim lisesine yönlendirilmeleri

4.       Sosyal Etkinlikler Kurulunun etkinlik takvimini güncellemesi

5.       Bir sonraki eğitim öğretim yılı için seçmeli derslerin gözden geçirilmesi ve ders kitaplarının mebbis kitap seçim modülüne işlenmesi

6.       2. Dönem Zümre Toplantılarının tarihlerinin belirlenmesi

7.       Sorumluluk sınavları

8.       2. Dönem sınav tarihlerinin belirlenmesi

9.       DYS’den gönderilen yazıların düzenli takip edilmesi

10.   Ders denetimlerinin yapılacağının duyurulması

Şbt

Miraç Kandili'miz mübarek olsun. Bu vesile ile geçen yıl 6 Şubat'ta Maraş merkezli birçok ilde etkili olmuş depremlerde hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmet ile anıyoruz. Bu mübarek günlerin ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam âlemi için sağlık, esenlik ve barış vesilesi olması dileğiyle .

Ock

Dönem Sonu Etkinlikleri Sosyal Sorumluluk saati kapsamında Çevreyi Temiz Tutma etkinliği yapıldı.

Ock

Dönem Sonu Etkinlikleri kapsamında sıradaki programımız Münazara Yarışması oldu.

Ock

Dönem Sonu Sosyal Etkinlikleri Programımızda Kitap Okuma Saati gerçekleştirildi.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığının bildirdiği Dönem Sonu Sosyal etkinlikleri okulumuzda heyecanla uygulanmaya başlandı. Bu etkinliklerden ilki Kutbe Yarışması oldu.

Ock

Yarıyıl Tatiline günler kala öğrencilerimizin tatil vaktini verimli kullanabilmeleri için okul rehber öğretmenimiz tarafından çalışma programı hazırlandı. 11/Fen ve 12/Fen sınıflarına TYT ve AYT temelli, soru hedefli ve bireysel programlar hazırlandı. Programı, rehber öğretmenimiz öğrencilerin görüşlerini alarak uygulanabilir bir şekilde beraber hazırladılar. Tatil dönüşü ise sınıf rehber öğretmenleriyle birlikte değerlendirmesi yapılacaktır.

Ock

Kalplerimize sükûnet veren mübarek üç aylara erişmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek zamanların; sağlık, esenlik, barış getirmesi ve zulüm altındaki tüm mazlumlara ümit olması dileği ile

Ock

Gül bahçesine girenler, gül olmasa da gül gibi kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusu üzerinizde olsun Regaib kandilimiz mübarek olsun. Kandil münasebetiyle okulumuz İHL Meslek zümresi öğretmenleri konferans salonunda kandil programı hazırladılar. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ock

Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında sürekli devamsız olan öğrenciler için bir kez daha 9. sınıf rehber öğretmenleriyle toplantı yapıldı. Toplantının gündem maddeleri şu şekildeydi:

1. Okula geri kazandırılan öğrencilerin paylaşılması

2. Velilerle yapılan görüşmeler sırasında yaşanan güç durumlar

3. Okula devam etmemekte ısrarcı olan çocuklar için Tasdiknamelerinin alınması gerektiği

4. Tasdiknamelerini alan öğrencilerin Açık Öğretime kayıt olmaları için yönlendirilmesi

5. Okula devam etme isteği olan öğrencilerin ailelerine ev ziyareti planlanması

Ara

Muş'ta düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Hutbe Okuma Yarışmasına okulumuzu temsilen katılan Harun GÜLEN 3. olup okulumuzu gururlandırmıştır. Öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen İHL Meslek dersleri öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Ara

2023/2024 eğitim öğretim yılının 1.dönem sonuna ait yapılması gereken işlemler ve evrak teslimleri ile ilgili bilgileri DYS üzerinden üst yazı ile bütün öğretmenlerimize bildirilmiş olup, iş ve işlemlerin belirtilen takvime göre hazırlanıp, teslim edilmesi hususunda gereği önemle rica olunur.