Ekm

Pansiyonda kalan öğrencilerimiz Merkez Cami Gençlik Merkezi' nde gerçekleştirilen "Perşembe Sohbetleri" ne katıldılar. Konuşmacı, ilçe müftümüz Sayın Abdurrahman Gündüz hocamızdı. Sohbet esnasında çocuklarımıza çay ikramında bulunuldu. Sohbetten sonra yatsı namazını cemaat ile eda eden gençlerimiz, cami ortamı ile bütünleşme, cemaat ile kaynaşma imkanı buldu. Rabbim tüm gençlerimizi istikamet üzere eylesin.

Ekm

12. sınıf öğrencilerimiz YKS'ye hazırlanmayı sürdürüyorlarken bir yandan onlara destek amaçlı yürüttüğümüz Eğitim Koçluğu sistemi kapsamında, Rehberlik Servisimiz tarafından her ay düzenli olarak bilgilendirici seminer çalışmaları yapılmaktadır. Bu ayın konusu ise Yükseköğretim Kurumları Sınavıydı. Seminerde;

1. TYT ve AYT nedir?

2. Puan türleri nelerdir?

3. Yerleştirme puanı nasıl hesaplanır?

4. Her dersin yüzdelik olarak sınav puanına etkisi ne kadardır?

5. Ağırlık verilmesi gereken dersler hangileridir?

6. Önemli sınav ayrıntıları

gibi başlıklarda bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Eyl

Okulumuz pansiyonunda Okul Müdürü Murat AYGÜR başkanlığında belletmen toplantısı yapıldı. Pansiyon Belletmen öğretmen toplantısı.Toplantıda; pansiyon giriş -çıkış saatleri,

Yoklama, yemek saatleri etüt saatleri, banyo kullanım saatleri, öğrenci cep telefonları kullanım durumları, evci ve izin durumları ile  belletici öğretmen görev ve sorumlulukları konuşuldu. Toplantı 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı iyi dilek ve temenniler ile kapandı

Eyl

Hz. Peygamber Efendimiz(sav)'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü münasebetiyle kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında okulumuzda kandil programı düzenledik. Programımıza Bulanık İlçe Müftümüz Sayın Abdurrahman Gündüz Hocamız da katıldı ve konuşmalarını gerçekleştirdi. Kendisine çok teşekkür eder tüm İslam aleminin kandilini kutlarız.

Eyl

Okulumuzdan geçen sene mezun olan öğrencimiz Muhammet Taha Çimenli'yi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat bölümünü kazanmış olmasından dolayı tebrik ederiz. Diplomasını Okul Müdürümüz Murat AYGÜR'den teslim alan öğrencimize üniversite hayatında başarılar dileriz.

Eyl

Hz. Peygamber Efendimiz(sav)'in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlid Kandili münasebetiyle pansiyonumuzda program tertip edildi.

Eyl

Okulumuzda her sene devam eden kitap okuma saatleri bu sene de kaldığı yerden devam ediyor. Okuma, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmenin yanı sıra hafıza ve zekâ güçlendirici etkisiyle hayatımızda önemli bir rolü olan kitapları öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Okulumuzun Z kütüphanesinden her sınıf için seçilen kitaplar sınıf rehber öğretmenlerine teslim edildi.

Eyl

Bu gecenin ülkemize, dünyaya ve hepimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Mevlid Kandilimiz mübarek olsun.

Eyl

Hitabet ve mesleki uygulama dersi kapsamında öğrencilerimizin eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Eyl

Yeni eğitim öğretim yılının ilk TYT deneme sınavını 12. sınıf öğrencilerimiz bugün çözdüler. Hem hazırbulunuşluğu ölçmek hem de öğrencileri sınav havasına sokmak ve motive etmek amaçlı deneme sınavımız uygulanmıştır.

Eyl

12/Fen sınıfımızın velileriyle Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında toplantı yapıldı. Haziran ayında TYT ve AYT sınavına girecek olan öğrencilerimizi sene başından sıkı tutmak ve gerekli takibin yapılabilmesi için velileri bilgilendirme amaçlı konuşma yapıldı. Düzenli yapılacak olan deneme sınavlarından, Akademik Başarıyı Takip Sisteminden (Eğitim Koçluğu Sistemi), DYK'ya katılımın öneminden, sosyal medya kullanımından ve okula devam konusunda bilgilendirme yapıldı.

Eyl

Okulumuz sosyal etkinlikler kurulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı yıllık çalışma planının ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Topluma hizmet çalışmaları ortaöğretim kurumları yönetmeliğindeki son değişikliğinde  "Sosyal Sorumluluk Programı" şeklinde değiştiğinden sosyal sorumluluk programı ve ÇEDES ( okul çevreme duyarlılık değerlerine sahip çıkıyorum ekibinin işbirliğiyle gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri birlikte görev alarak projeyi gerçekleştirdiler. Maskeleri, eldivenleri ve çöp torbalarını alan öğrencilerimiz halı sahayı temiz haline döndürdüler. Toplumsal sorumluluk bilincini arttırmayı hedefleyen bu uygulamaya katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Branş öğretmenleri arasındaki işbirliği ve koordinasyonu sağlamak ve öğrencilerin akademik başarılarını arttırmayı hedefleyen zümre toplantılarımız Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında Edebiyat zümresinin toplanmasıyla başlamıştır. Toplantıda geçen yılın değerlendirilmesi, sınav şekli ve ortak sınav uygulamaları, sınav soru ve cevaplarının sınav öncesi sınav inceleme ve değerlendirme komisyonuna teslimi, sınav analizleri ile eksik konuların nasıl telafi edileceği konuları görüşüldü. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı zümresince yıl boyunca yapılacak etkinlik ve faaliyetler planlandı. Toplantılar diğer zümrelerimizle devam edecektir.

Eyl

Okul Müdürümüz Murat AYGÜR başkanlığında toplanan Sosyal Etkinlikler Kurulumuz ilk toplantısını yaptı. Okul iklimini iyileştirmek, öğrencilerin okul ortamını benimsemelerine yardımcı olmak ve okuldaki ders başarısını da arttırmayı hedefleyen sosyal kültürel etkinliklerin planlaması yapıldı.

Eyl

Okul Rehberlik Servisimizin PDR Hizmetlerini tanıtmayı hedefleyen yeni panosu hazırlandı. Panoda; Rehberlik Servisinde neler konuşulur, rehberliğin ilkeleri, ne zaman rehber öğretmenimden yardım alabilirim gibi konulara değiniliyor.